fbpx

Toyota представляє новий компактний кросовер Yaris Cross

Toyota представляє новий компактний кросовер Yaris Cross

Стиль, компактність і потужність: Toyota представляє новий кросовер Yaris Cross

Toyota представляє на європейському ринку новий компактний кросовер Yaris Cross, створений на базі хетчбека Yaris. Це виразний і стильний автомобіль із чудовою маневреністю та динамікою, що відповідають активному способу життя й вимогам водіння як у місті, так і поза ним. Модель доступна для замовлення з 13 вересня 2021 р.

Керування автомобілем міськими дорогами має свої виклики. Тому висока надійність, чудові характеристики кермування, фокус на екологічності та компактність автомобіля є надважливими для вільного й комфортного пересування вулицями міста. Всі ці якості втілив у собі новий кросовер Toyota Yaris Cross.

Нова гібридна силова установка

В Yaris Cross впроваджено гібридну технологію Toyota четвертого покоління. Це одна з перших моделей Toyota, де застосована гібридна силова установка з 1,5-літровим двигуном*. Її створено на основі більших 2,0-літрових та 2,5-літрових гібридних силових установок, що використовуються у новітніх C-HR, RAV4 і Camry.

Гібридна версія Yaris Cross оснащена новим 1,5-літровим трициліндровим бензиновим двигуном, що працює за циклом Аткінсона. Він забезпечує менший рівень тертя та механічних втрат, оптимальну швидкість згорання, а також високий крутний момент при низьких обертах і чудову ефективність пального. Нова гібридна система забезпечує максимальну потужність у 116 кінських сил. Рівень викидів CO2 становить 87 г/км у комбінованому циклі**.

Окрім гібридної версії, новий кросовер Yaris Cross буде пропонуватись із бензиновим трициліндровим двигуном об’ємом 1,5 літра, потужністю 125 к.с. Двигун на вибір буде оснащено безступеневим варіатором СVT або 6-ступеневою механічною трансмісією.

Практичний та універсальний

Yaris Cross забезпечує високий комфорт користування. Автомобіль, залежно від комплектації, може бути оснащений електроприводом дверей багажного відділення. Підлога багажного відділення має функцію регулювання висоти для зручного користування та збільшення багажного простору, а при складених сидіннях дозволяє перевезення довгомірного багажу.

Yaris Cross — це уособлення практичності. Навіть із піднятими сидіннями та встановленою шторкою багажне відділення є доволі просторим. Щоб збільшити вантажний простір, можна скласти задні сидіння у пропорції 40:20:40. Таким чином реалізується сучасний пасажирський простір з урахуванням потреб щодо розміщення багажу.

Передова система допомоги водію

Yaris Cross побудований на модульній платформі Toyota GA-B, що забезпечує високу жорсткість кузова та збалансованість шасі для чудової керованості автомобіля, а також підвищену безпеку на дорозі. Крім того, новий кросовер оснащено комплексом систем безпеки та допомоги водієві — Toyota Safety Sense***. Вони допомагають запобігти аваріям, сповіщаючи водія про можливі зіткнення, а також можуть автоматично долучити гальмування чи допоміжне кермування.

Дизайн

Дизайн Yaris Cross нагадує класичні позашляховики з високим кузовом і великими колесами, що демонструють його міць та цілеспрямованість. Автомобіль створено спільними зусиллями європейських та японських експертів. Так, Yaris Cross поєднує вишуканість і енергійність, відповідаючи індивідуальним потребам водіїв. Це надійний та мінімалістичний автомобіль, що є водночас компактним, спритним і потужним.

На створення дизайну екстер’єру розробників Yaris Cross надихнула міць і преміальність алмазу. Верхня частина кузова Yaris Cross «зрізана» та зовні нагадує алмаз, підкреслюючи 4 крила кросовера. Автомобіль також має сильну горизонтальну вісь, що забезпечує чудовий баланс і рівновагу, великі квадратні арки й потужні 17-дюймові колісні диски.

Передня частина Yaris Cross успадкувала риси модельного ряду кросоверів Toyota та водночас підкреслює індивідуальність нового автомобіля. Задня частина кузова забезпечує стійкість автомобіля, за якої широкі крила демонструють впевнену посадку на колесах. Автомобіль має горизонтальні задні ліхтарі та заднє скло, характерні для лінійки Yaris. Проте вони широкі, а квадратні дверцята багажника вказують на збільшений багажний простір.

Досліджуючи колірні тенденції, зокрема тренд на використання золотого відтінку та кольорів дорогоцінних металів, розробники Yaris Cross створили новий колір — «Латунний золотий» (Brass Gold)****. Він поєднує золотий колір та зеленуватий відтінок, що підкреслює урбаністичність моделі.

SUV для міста

Toyota створила компактний Yaris Cross, для якого характерні вища посадка водія за кермом, практичність, просторість інтер’єру й передові експлуатаційні характеристики, що роблять автомобіль чудовим варіантом для подорожей містом.

Новий кросовер Toyota приблизно на 25 см довший у порівнянні з хетчбеком Yaris. Передній звис автомобіля більший на 60 мм, а задній — на 180 мм, що забезпечує збільшений простір автомобіля всередині. Дорожній кліренс на 35 мм вищий, ніж у Yaris, та становить 170 мм. Автомобіль загалом є вищим та ширшим — на 90 мм і 20 мм відповідно. Довжина колісної бази Yaris Cross становить 2 560 мм. Загальна довжина нового кросовера — 4 172 або 4 197 мм, залежно від комплектації, ширина — 1 765 мм, а висота — 1 595 мм.

Yaris Cross — це кросовер для подорожей як містом, так і за його межами. Він розроблений спеціально для європейського ринку та виготовляється на заводі Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) в Європі.

* Тут і далі значення вказане умовно та може незначною мірою відрізнятися від робочого об’єму двигуна. Більш детальна інформація наявна у консультантів відділу продаж офіційного дилера Toyota Артсіті.

** Дані за циклом NEDC, отримані в процесі підтвердження відповідності, без урахування індивідуальної манери керування автомобілем, якості дорожнього покриття й інших умов (дорожніх, погодних тощо). Показники можуть суттєво відрізнятися від зазначених та визначаються лише експериментальним шляхом.

*** Електронні системи є допоміжними та за жодних обставин не можуть замінити водія, який завжди є відповідальним за безпечне керування. Перед початком руху водій повинен ознайомитися з експлуатаційною документацією та впевнитися в безпечності обраного способу керування.

**** Наведені тут і далі назви комплектацій та кольорів кузова/салону є суто умовними, використовуються винятково заради зручності в розподілі наборів параметрів автомобіля та можуть відрізнятися або бути відсутніми в інших документах або матеріалах.